Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Θρησκευτική Επανελλήνιση

Η ψηφοφορία στο παρών Blog, σχετικά με την ανέγερση Ναών από τους Έλληνες Εθνικούς και την λατρεία της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας μέσα σε αυτούς τους Ναούς, έχει τελειώσει.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι συντριπτικά θετικό και πραγματικά εκπλήσσομαι επειδή η ψηφοφορία αυτή γνωστοποιήθηκε, όχι μόνο σε κύκλους Εθνικών, αλλά και σε κύκλους χριστιανών όπως και σε ανθρώπους όλων των τάσεων και αντιλήψεων.
Χαίρομαι που η θέση ότι, η Εθνική θρησκεία είναι απαράδεκτη, είχε πολύ μικρή απήχηση. Προσωπικά βάζοντας και αυτήν την δυνατή επιλογή, ήθελα να εντοπίσω πιθανές απόψεις οι οποίες σίγουρα είναι ακραίες και φανατισμένα ανθελληνικές. Φυσικά υπάρχουν χριστιανοί οι οποίοι εάν ψήφιζαν θα επέλεγαν αυτή την επιλογή.
Πάντως όλοι είναι καλοδεχούμενοι να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα θέματα του Blog.
Επιθυμία όλων μας, των Εθνικών, είναι να γιγαντωθεί το κίνημα της επανελλήνισης και πιστεύω ότι θα πρέπει να δράσουμε χωρίς φανατισμό και εκδικητικότητα έναντι των χριστιανών.
Έχουν ήδη εμφανιστεί πολλές ομάδες Εθνικών, πολλά Ελληνοκεντρικά περιοδικά και μια γενικότερη στροφή της κοινωνίας προς την αρχαία Ελληνική γραμματεία. Βέβαια από ότι φαίνεται ορισμένες από αυτές τις ομάδες των Εθνικών έχουν διαφορές μεταξύ τους και σημεία στα οποία συγκρούονται. Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση πιστεύω ότι οφείλεται σε αυτό που αποκαλούμε ΄΄παιδικές ασθένειες΄΄ σε κάθε νέο ξεκίνημα και θα ξεπεραστούν στο μέλλον.
Σε αυτή την φάση θα πρέπει όλοι να δώσουμε τον αγώνα μας, ο οποίος θα είναι αποτελεσματικότερος και διαρκέστερος εάν κρατηθεί σε ένα σωστό επίπεδο.
Θεμιτός είναι και ο διάλογος με όλες τις απόψεις (χριστιανοί, άθεοι κλπ), ο οποίος θα καταδείξει τα επιχειρήματα του καθενός. Η άποψη ότι η Ελλάδα είναι μια χριστιανική χώρα, την οποία ακούω από πολλούς συμπατριώτες μας χριστιανούς, σηκώνει πολύ συζήτηση και σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να υπάρξει αντίλογος.
Ως Έλληνες Εθνικοί είμαστε τυχεροί γιατί παρά την απώλεια μεγάλου όγκου της Αρχαίας γραμματείας, υπάρχουν αρκετά κείμενα στα οποία μπορεί να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια για επιστροφή στις ρίζες. Φυσικά υπάρχει και η λαϊκή παράδοση, η οποία εκφράζει την λαϊκή θρησκεία και αποδεικνύεται ότι παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χιλιετιών.
Όπως υποστήριξα και κάπου αλλού παλαιότερα, ο Νεοπλατωνισμός είναι μια φιλοσοφία η οποία εκφράζει την ελληνική κοσμοθέαση και αποτελεί το αποκορύφωμα των Ελληνικών Ιδεών. Τα κρίσιμα χρόνια της διαμάχης Ελληνισμού – Χριστιανισμού ο Νεοπλατωνισμός αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τους Εθνικούς. Η τελευταία σοβαρή προσπάθεια αναβίωσης της Εθνικής θρησκείας έγινε από τον Ιουλιανό και στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Σαλλούστιος αφού εκλαΐκευσε τον Νεοπλατωνισμό με το "Περί Θεών και Κόσμου".
Υποστηρίζω ότι η όποια προσπάθεια για πιθανή επαναφορά της Εθνικής Θρησκείας σήμερα, θα πρέπει να στηρίζεται κυρίως στον ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟ.
Αυτή θα πρέπει να είναι η γραμμή των σημερινών Εθνικών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδυναμώνονται οι άλλες φιλοσοφικές σχολές, απλά θα πρέπει να υπάρχει μια συνισταμένη όλων των Εθνικών η οποία κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να εκφραστεί επίσημα από τον Νεοπλατωνισμό.
Είναι σαφές ότι η Ελληνική Κοσμοθέαση είναι ο ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟΣ, ο οποίος διαμέσου του ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΥ κάνει χρήση της Ελληνικής γραμματείας από τον ΟΡΦΕΑ μέχρι και τους ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΟΥΣ, δηλαδή από την γέννηση του Ελληνικού πνεύματος μέχρι την στιγμή που αυτό αναγκάστηκε σε "ύπνο".
Η επόμενη μέρα της αφύπνισης θα πρέπει να συνεχίσει την παράδοση από το σημείο στο οποίο αυτή διακόπηκε, δηλαδή από τον ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟ.
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: