Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κατασκευή Ναού της Εθνικής Θρησκείας


Η κατασκευή ενός Ναού για τους Έλληνες πολυθεϊστές είναι ένα ζητούμενο, το οποίο όσο δεν ρυθμίζεται, αφήνει ένα κενό στην λατρεία της μερίδας εκείνης των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να θρησκεύονται με αυτό τον τρόπο.
Φυσικά όταν μιλώ για Ναό της Εθνικής θρησκείας δεν εννοώ κατασκευές οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το αρχαίο κάλλος και με την αρχαία τεχνοτροπία. Τέτοιου είδους πρόχειρες κατασκευές υπάρχουν, όμως πιστεύω ότι δεν προκαλούν το ενδιαφέρον ούτε καν να τις επισκεφθεί κανείς, πόσο μάλλον να λατρέψει σε αυτούς το θείον.

Ο φυσικός χώρος λοιπόν της πολυθεϊστικής λατρείας θα είναι ένα Ελληνικό Τέμενος, το οποίο θα περιέχει και Ναό στα πρότυπα των Αρχαίων Ναών.

Πέραν του οικονομικού κόστους, το οποίο φαντάζομαι ότι είναι μεγάλο (κυρίως λόγω των υλικών), νομίζω ότι δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν μελετήσει το θέμα και αναφέρομαι στους ειδικούς (αρχιτέκτονες κλπ).


Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι:

Πόσοι έχουν μελετήσει σε κάθε του λεπτομέρεια το θέμα της κατασκευής ενός τέτοιου Ναού και πόσο έτοιμοι είναι να κοινοποιήσουν τις γνώσεις τους αυτές στο διαδίκτυο, ώστε να γίνει πλέον κοινός τόπος το συγκεκριμένο θέμα;

Επιβάλλεται να υπάρξει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, μιας και νομίζω ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλοί παράγοντες αυτού του εγχειρήματος.

Μερικά θέματα (πέραν του οικονομικού) που δεν πρέπει να αγνοηθούν είναι τα παρακάτω:
1) Μελέτη της κατασκευής του Ναού σε κάθε του τεχνική λεπτομέρεια.
2) Επιλογή του χώρου, δεδομένου ότι δεν πρέπει να είναι τυχαία η τοποθεσία ανέγερσης του Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: